Tävlingslicens

Grundläggande är att spelare måste vara registrerad i medlemsregistret i IdrottOnline innan ansökan om licens kan göras. Licens går enbart att ansöka om via IdrottOnline och görs av föreningens administratör.

Observera att tävlingslicens är ett måste för att delta på alla mästerskapstävlingar arrangerade av Svenska Discgolfförbundet och/eller Svenska Ultimateförbundet. Svenska Discsportförbundnet Allround har beslutat att inte kräva licens av sina spelare.

Har du som spelare inte ansökt om licens för innevarande år riskerar du att bli diskvalificerad, gäller även om lag har olicensierade spelare.

OBS! Du som spelare ska ansöka om tävlingslicens om du ska tävla i Ultimate eller Discgolf för det grenförbundet. Allround kräver ingen tävlingslicens.

Exempel 1 – ska du tävla i discgolf är det en tävlingslicens tillhörande Svenska Discgolförbundet som avses.
Exempel 2 – ska du tävla i discgolf och i ultimate är det två olika tävlingslicenser som behövs, en för ultimate och en för discgolf. 

För dig som tävlar i mer än gren innebär det också en extra kostnad då du måste köpa mer än en tävlingslicens. Alla svenska tävlingslicenser administreras av förbundsskansliet för Svenska Frisbeesportförbundet.

Licensavgiften för svensk tävlingslicens bestäms av respektive grenförbund och vi hänvisar därför till deras egen hemsida för information.

Svenska Discsportförbundet Alllround https://sdfa.se

Svenska Discgolfförbundet 

Svenska Ultimateförbundet