Antidoping

Nu finns den nyöversatta svenska versionen av WADA:s dopinglista 2017 på Antidoping.se. Den nya listan gäller från och med 1 januari 2017. Vi har summerat de viktigaste ändringarna i ett särskilt dokument som du hittar i anslutning till listan.

 

Du hittar nya listan här.

 

Svensk antidoping varnar för användning av kosttillskott som innehåller den förbjudna substansen higenamine. Vi vill särskilt varna för olika PWO:s och bantningsmedel, där vi vet att den aktuella substansen kan förekomma.

Higenamine är en beta-2-stimulerare som är förbjuden enligt WADA:s dopinglista. Förbudet gäller alltid, såväl vid tävling som utanför tävling.

Det nya från och med 1 januari 2017 är att higenamine lagts till som en namngiven substans på WADA:s dopinglista under rubriken ”S3. Beta-2-stimulerare”.

Higenamine beskrivs ofta som ett naturligt extrakt då det utvinns ur en växt, Tinospora crispa. Substansen förekommer under flera olika namn, till exempel demethylcoclaurine, norcoclaurine. Det gör det extra svårt att veta vad du får i dig.

Svensk antidoping avråder från kosttillskott. Läs mer här.

 

Läs hela nyhetsbrevet från Svensk Antidoping