Flying Disc

Som ni kanske vet så sitter, Thomas Burvall, med i WFDF (World Flying Disc Federation). Thomas är ordförande i WFDF Overall kommittee vilket gör att han även sitter med i styrelsen för hela WFDF.

Thomas Burvalls uppdrag i styrelsen är framförallt att föra fram Overall, eller Allround som det heter i Sverige. Men Thomas verkar också för att flying disc, frisbee , ska växa som sport i hela världen. Ett av de stora projekten för WFDF är just nu att försöka få med Flying Disc i OS till 2024. Det har länge sett helt kört ut men när den nya IOK presidenten Thomas Bach tillträdde 2013 så har det öppnas helt nya möjligheter för nya sporter som ni säker vet. Flying Disc är ju nu en erkänd sport av IOK.

Några saker som måste uppfyllas för att Frisbeesporten ska få vara med i OS är bland annat att det ska finnas Frisbeesport i 75 länder. Nu finns det i drygt 60 länder och det finns en plan för fler än 75 länder. En annan är att alla frisbeegrenar ska finnas i alla läder. Som i Sverige finns Frisbeesportförbundet och under det ligger alla grenar. SFF är exemplariska i det fallet. Grenar som vi siktar på ska få vara med i OS blir med största sannolikhet Ultimate och Disc Golf, men då gäller det att alla sammarbetar. Thomas jobbar för Overall å ena sidan och hela Frisbeesporten å andra sidan. Ni som känner Thomas vet kanske att han har tävlat i alla grenar och har VM-medaljer i Ultimate, Guts och Overall. Så Thomas Burvall brinner verkligen för Frisbeesporten och Frisbeevärlden.  

Om ni vill hjälpa till på Frisbeens resa mot OS så har WFDF startat en insamling för TV-bevakning av Ulimate och Guts –VM i London den här sommaren i flera TV-kanaler. Gå gärna in och sponsra med ett bidrag. WFDF launches crowdfunding campaign to secure world-class TV Broadcast at WUGC 2016 in London.

Sedan beslutar vi även om var alla olika VM ska gå, hur dopingpolicyns ska se ut, hur utbildningar ska ske mm, mm.

Thomas Burvall