Föreningar premieras

Inom kort tid har tre föreningar i Svenska Frisbeesportförbundet premierats inom olika kategorier och vi vill såklart passa på att gratulera och uppmärksamma!

Solklar Frisbee Förening har utsetts till finalist i ATG Drömfonds® satsning på projekt som genom idrott främjar inkludering, integration, hälsa och tillhörighet i samhället. Klubben belönas nu med 50 000 kronor och har chans på de ytterligare 100 000 kronor som slutsegraren belönas med efter höstens omröstning.

Juryns motivering till valet av Solklar Frisbee Förening:

En spontanidrott där man kan träffas över åldersgränser, där killar och tjejer tränar tillsammans och utan krav på utrustning och dyra medlemsavgifter. En idrott som bygger relationer och skapar samhörighet på alla plan.

Välfärdsutskottet har beslutat att tilldela Stenungsunds Frisbee Club priset som årets förening 2022 med motiveringen:

”För att det är en förening som har tagit koncepten rörelseglädje och inkludering till nästa nivå och där tjejer och killar tränar och spelar tillsammans åldersintegrerat och utifrån sin egen förmåga. Föreningen har också ett bra samarbete med kommunens övriga verksamheter genom att erbjuda gratis lovaktiviteter för alla barn, erbjuda utbildning till kommunens idrottslärare, ordna skolturneringar mellan kommunens högstadier. Under 2021 har föreningen, tillsammans med fritidsledarna på Hasselgården anordnat Ultimate Street flight. Ett projekt som handlar om att anordna spontan kvartersfrisbee och få ungdomar i utsatta områden att hitta en meningsfull fritid, gemenskap och rörelseglädje.“ Föreningen erhåller 20 000 kr.