Sportchef

Erik Thelin, Färila, Sportchef Svenska Frisbeesportförbundet

Jag började träna frisbee i Falun 1994, mest blev det Ultimate men under somrarna blev det även en hel del Discgolf och olika Allround-grenar. 1997 flyttade jag till Uppsala för studier och blev under åren mer och mer engagerad i klubben där. Tonvikten låg även här mest på Ultimate, men eftersom det fanns bra banor för Discgolf samt några riktigt duktiga allroundspelare där så blev det ett antal rundor på Domarringen/Ultuna samt en hel del DDC-matcher. 2007 gick flyttlasset norrut mot Hälsinglands djupa skogar.

Falun, Mälardalen, Uppsala och Viksjöfors är de huvudsakliga lag som jag spelat för, med små gästspel hos bland annat BOGUS, KFUM Örebro samt STUL. Jag var även med och tog silver i EM-03.

Jag har under årens lopp hunnit vara tränare i Falu FK, tränare samt kassör i Uppsala FdK, medlem samt sammankallande i UltimateKommitten (dåvarande Ultimateutskottet), styrelseledamot med ansvar för elit och landslag i SFFs styrelse och nu slutligen Sportchef hos SFF.

Som Sportchef har jag ansvar för den samlade elit och landslagsverksamheten. Det är även genom mig som alla kontakter mot och från RF går, så vill man som lag eller individ ha stöd eller hjälp från Bosön så är jag rätt person att kontakta. Jag fördelar landslagsstödet samt även det Elitstöd som vi får från RF. Kort sagt, all elitverksamhet.

Mitt mål är att vi ska få ett internationellt konkurrenskraftigt förbund som med bättre organisation och struktur kan hämta hem fler medaljer på mästerskapen. Vi måste bli bättre på att utnyttja de resurser som finns både inom förbundet samt de externa hjälpmedel som finns hos RF. Har du tankar eller idéer om hur elit-/landslagsverksamheten skulle kunna bli bättre? Kontakta mig!

Erik Thelin
Sportchef
Svenska Frisbeesportförbundet