VM i Frisbee till Sverige 2025

Svenska Frisbeesportförbundet och Svenska Discsportförbundet Allround har äran att meddela att World Flying Disc Federation har tilldelat Sverige värdskapet för Allround-VM i frisbee år 2025. Detta prestigefyllda evenemang kommer att äga rum den 10–15 augusti 2025 på bland annat den magnifika Valhall Disc Golf Park i Ängelholm.

Allround-VM i frisbee representerar det ultimata testet av färdigheter och uthållighet inom frisbeesporten. Deltagarna kommer att tävla i sju olika grenar, där deras prestationer i varje gren omvandlas till poäng. De som lyckas samla flest poäng över hela tävlingen kan stoltsera med titeln Allroundvärldsmästare.

Förväntningarna inför VM i Sverige är höga. Sverige, tillsammans med USA, är banbrytande nationer inom Allround-frisbee och har historiskt sett presterat enastående väl i VM-sammanhang. Vid det senaste VM:et i USA år 2022 tog Sverige åtta medaljer, inklusive tre guld.

”Det är en stor ära att återigen få arrangera Allround-VM”, säger Johan Robertson, ordförande för Svenska Discsportförbundet Allround. ”Senast Sverige var värd för mästerskapet var 2015 i Norrköping, så det känns verkligen som det är dags igen. Att få detta besked samma år som Svenska Frisbeesportförbundet firar 50 år är extra speciellt. Vår ambition är att detta ska bli ett mästerskap som alla inblandade kommer att minnas som något alldeles extra.”